Veteranresa till Cypern

Spread the love

Sundsvalls OK veteranernas egen skribent Ulla Hellman berättar om en trevlig resan till Cypern i mars 2020.

Sex äventyrslystna veteraner gjorde årsdebut i de grekcypriotiska områdena .
Här väntar vi på att starta på den allra första etappen. Solen skiner och humöret är på topp.

Sundsvalls OKs sex äventyrslystna veteraner gjorde årsdebut i de grekcypriotiska områdena. Det var den allra första 5-dagarsorienteringen på Cypern. Vi var cirka 300 deltagare, de flesta kom från Sverige, Storbritannien, Finland och Ryssland. På de fyra ”skogs”etapperna fick vi stifta bekantskap med olika områden kring Limassol, södra Cypern.

På tävlingen hade de gjort 9 olika banor, samtidigt som D65, D70, D75, D80, H75 och H80 hade samma bana. Vi fick en starttid dag 1 och den tiden startade vi sedan vid varje etapp. Behändigt! Starttiderna var inte lottade utan hopplockade av tävlingsledaren så att till exempel Jon och Christina Flordal startade samtidigt, exakt en timme senare gick Tore och Elisabet Lundgren ut på samma minut. Vi startstämplade som vi gör på När-OL. Det fanns ingen dusch och ingen marka. Alla fick en flaska vatten efter målgång.

Det var knappast i en skog vi orienterade. Terrängen bestod mestadels av hedar med låga taggiga/ mycket taggiga-buskar. Det var väldigt kuperat. Inte ofta vi har 90 m höjdskillnad på 2,7 km.

Tyvärr blev sprinten dag 3 inställd. Istället ordnade man en rolig kvällssprint inom hotellområdet. Vi hade inga pannlampor med oss utan fick låna en ficklampa. Klockan 19 stod 25 stycken 2-manna-lag beredda att leta kontroller runt hotellområdet. I början av banan skulle man springa tillsammans, resterande bana fick lagmedlemmar dela med varandra på ett lämpligt sätt. Inte det lättaste när två viljestarka träffas i ett lag…

Nattsprintorientering.

Efter sista etappen åkte vi alla sex SOKare och min syster till en fiskrestaurang – helt ovetande om att 70+ are inte får tävla i Sverige – och att man ska ha 2 meters avstånd från varann.

På fiskrestaurangen

________

PS! Om du vill bekanta dig med de fantastiska veteranernas stämplingsteknik då rekommenderas att du kolla deras egen hemsida på sundsvallsok.se