Stigtomta… Ett vinteräventyr!

Spread the love
  • 2
    Shares

 

SOKelitgänget på påsktuné till Södermanland, det lät lockande och trevligt att få möjlighet att springa i de sörmländska skogarna. Så vi anmälde lag, bokade logi och ordnade resor – det skulle bli härligt att komma iväg och springa stafett!

Text: Anna Nordin     Foto: Kadri Kalvo

Dagen D för avfärd närmade sig och vädret på yr.no var inte det bästa, och värre blev det! På långfredagens morgon vaknade man av ett pling i telefonen – snö 1-2 dm och dessutom minusgrader! Ner med förstärkningsplagg i väskan och så iväg, i Uppsala började bilarna vi mötte ha snö på sig, i Stockholm kom snön och söder om Södertälje var det vitt!!

Spårsnö, snön hängde på träden, man skulle varit lycklig om det var december! 65 lag radade upp inför herrstafetten och kl.21.00 gav sig Gustav Fraenell och de andra förstasträckslöparna ut i den snöbeklädda terrängen. Efter Gustav tog Anders Axling och sedan Magnus Jonsson vid på natten, och vid omstarten på lördagsmorgonen – denna vackra ”vinterdag” stod Lars Henriksson redo. Erik Toomingas körde femte sträckan och en för dagen skäggprydd Jan Nordin tog sig an ankarsträckan. Laget landade på en 47:e plats och efter att ha kämpat med Gävle OK under hela stafetten så tog vi dem på de två sista sträckorna.

       


           

Damstafetten drog igång på lördagsmorgonen stax efter herrstarten och kl.10 gav sig Hedwig Haas och Jenny Wegebro i väg på förstasträckan med 65 andra tjejer, stafetten blev en kamp mellan de två SOK-lagen. Hedwig växlade strax före Jenny efter första sträckan, endast 42 sekunder skilde dem åt, på den andra gick Jonna Jungåker förbi Kadri Kalvo och skickade ut Annika Carlberg 4 minuter före Sara Lundsten. På slutet av banan hade Sara Annika inom synhåll, och vid varvningen skilde det bara en halv minut, men Annika lyckades hålla undan och var en och en halv minut före i mål på en 43:e plats, andra laget var 45:a. Eventuellt kan Annikas lagkamraters snöbollskastande på den jagande Sara varit avgörande…. eller också inte.