Klampen-kampen

Spread the love

Text: Stina Nordin

Foto: Kadri Kalvo

Det har konstaterats i tidigare blogginlägg. Det är en annorlunda vår. Alla de tävlingar och resor vi hade inplanerade har ställts in. Omständigheterna till trots levererar sokarna kreativa, smarta lösningar på hur vi kan fortsätta med det vi tycker om bäst. Som till exempel hur vi kan tävla fast det inte finns några tävlingar. Denna kreativitet resulterar i att SOKs elitgäng firade påsken med den allra första upplagan av Klampen-kampen.

TC beläget på Essvik

Långfredagen blev tävlingsdag. Precis som vi hade gjort på en vanlig vårtävling samlades vi på TC, satte oss vid klubbvimpeln, och kollade in startlistan. Precis som på en vanlig tävling kommenterade banläggaren (Olov Vikström) banan och terrängen innan start. Det blåste från alla håll och var orimligt kallt för att vara en fin vårdag i april – precis som på en vanligt vårtävling.

Töm och check på väg till start
Gå-fram-tid
Startpersonal Anna ser till att Oskar kommer ihåg startstämplingen

Sedan bar det iväg över Essvik, med två minuters startmellanrum. Banläggaren påminde alla om vilken högtid vi firade genom ett tänkvärt bibelcitat tryckt på kartan. Det var klassiskt bergigt och brant och många vägvalssträckor. I många fall tjänade man på att springa runt, på grund av tungsprungna höjdmeter eller helt livsfarliga branter. Johanna påpekade att sättet att orientera här skiljer sig en hel del från hur man orienterar i Uppsala, där det nästan alltid är bäst att springa rakt på. Banan och rutterna finns i Livelox för den som är nyfiken!

Segrande ur tidernas första Klampen-kamp blev på damsidan Frida på 47.52 och på herrsidan Anders Axling med tiden 41.46.

Erik på väg mot mål

Trots dagen till ära var det knappast någon som led eller hade tråkigt. Det är fantastiskt att vi kan ordna såna här trevliga och uppskattade arrangemang i dessa tider och vi hoppas på många fler.