En UK:s bekännelser

Spread the love

Vi ställde vår UK Maria mot väggen, nu när det vankas stafett-SM (söndag 24 september).

Vad är det som gör att det här är Sundsvalls år på stafetten (eller inte)?

– Det här är definitivt Sundsvalls år på stafetten! Det beror helt enkelt på att terrängen i Örebro är kuperad och jävlig, man måste slå sig fram. SOK kommer alltså känna sig som hemma medan alla andra börjar gråta.

Vad kan det finnas för nackdelar med att vara uk?

– Nackdelarna med att vara UK är att jag själv inte kan muta mig fram till en plats i första laget…

Kan man bli maktgalen som uttagare?

– Man kan absolut bli maktgalen som UK. Alla är ju i behov av att känna mig och se till att jag är glad och nöjd och mätt. 😎

Vilka egenskaper söker du hos respektive löpare i ett SM-lag?

– I det perfekta SM-laget söker jag en förstasträckslöpare som är som Ove Sundberg. En som gillar att stå i centrum, leva på andras misstag och tar någon annans karta ifall det behövs. På mittensträckan vill jag ha en person som likt tjuren Ferdinand trivs i sin korkeksgrupp om de är i täten men om han ligger lite efter så fäller den ut hornen och stångar sig fram bland konkurrenterna. Ferdinand växlar sedan över till Charlotte Kalla. En löpare med en styrka som en gud och som ser svart om hon inte är först över mållinjen.

Vad är det bästa sättet att psyka konkurrenterna på i skogen? 

– Det bästa sättet att psyka en konkurrent enligt Lotta: Se dålig ut, var bra. Du ska ha sämsta utrustningen, trasiga kläder, gamla kläder och sen springer du ifrån alla. Psykigt!!