Det våras för orienteringsskorna

Spread the love

Text: Hedwig Haas

Ibland när orken tryter och vardagsmotivationen svajar lite behövs en morot för att få ny energi. Ett väldigt användbar metod är att åka på läger med SOK. Då vet man att helgen är räddad med gott sällskap, karta och kompass. Så vilken kompasskurs tog vi ut denna gång? Vi satte destination Eskilstuna med Svartnatta och Mälarmårdsdubbeln. Välrepresenterat med 13 SOK-are som ivrigt tar sig an de sörmländska skogarna.

I skrivande stund är några ute på träningspass kring Vilsta där vi huserar i stugor. På förmiddagen sprangs det medeldistans i Mälarmårdsdubbeln med mål i centrala Hälleforsnäs. Öppna höjder och fina myrar – klassisk sörmlandsterräng som även norrlänningar bemästrar bra. Faktum är att ingen var särskilt missnöjd. Ganska stabila insatser i alla klasser och en bra säsongssstart av SOK! Jenny och Frida blev 1a respektive 3a i D18. Hanna och Jonna blev 2a och 3a i D20 och Ellinor, Stina och Martin sprang alla tre in som 7a i sina tävlingsklasser. Även Axling sprang bra i H21 och blev 13e.

Igår kväll sprang vi Svartnatta, en tvåmannastafett med dam och herrklass. SOK hade 4 lag i damklassen och 1 i herrklassen. Spöregn, grönområden och sly till trots sprang Ellinor och Hanna in som bästa SOK-lag på en andra plats. Jonna och Frida knep också tredjeplatsen.  Efter dusch, bastu och kvällsfika var det skönt att få krypa ned i sängen.

Vad sker mer då? Kartor analyseras, energi tillförs i form av eftermiddagsfika och en hel del onödigt men välbehövligt socialt prat. För läger handlar lika mycket om sammanhållning, gemenskap och positiv energi som att genomföra bra orienteringspass. I många sammanhang känner man sig stolt över att vara SOK-are eftersom många runt omkring uppmärksammar vår goda gemenskap. En anledning till varför man som smålänning också kan försvara och motivera sin klubbtillhörighet även om man inte är Sundsvallsbo. Trivs man så mår man. Helgens snackis blev också den nya SOK-designen som många runtomkring uppmärksammat. Till och med lite tissel och tassel om att härma vår layout. Kul tycker vi såklart!

Vad kommer härnäst? Imorgon vankas långdistans innan detta helgläger lider mot sitt slut. Många laddar sedan om till kommande helgs Swedish League-premiär i Blekinges kustterräng på Torhamnslandet.

Helgens ledord: teknikfokus, umami, sokmys, olpremiär, tacos.

Anders Axling och Johanna Sjölund i nya överdrag!

 

Frida Vikström, Hanna Hugosson, Jenny Wegebro och Johanna Sjölund