SkidO kungen Truls

Spread the love

Text: Oscar Sundlöf

Efter en vinter som många av oss SOK:are på hemmaplan kan beskriva som trist, gäckande och till och med usel så går vi nu mot ytterligare en sommarsäsong med fräscha kläder och en passande attityd! Men innan vi helt och hållet lämnar vinter bakom oss ska vi spola tillbaka bandet lite till lördagen den 28e januari då våra skidO stjärnor lös som starkast. Det var nämligen på denna dag som som snart 18 år gamla Truls Lindholm skördade sin första JSM medalj för vintern.

Efter en fjolårssäsong som till stor del präglats av sjukdom och bristande form skulle nu Truls gå in i vad som skulle bli hans såhär långt resultatmässigt bästa vinter. Tyvärr skulle även denna vinter härjas av en del sjukdom, dock färre än föregående säsong och inte mer än ett farthinder i Truls resa not framgång… Truls uppger själv att trots de hinder som stått i hans väg har han kunnat få bra träning och utvecklats mycket i den tekniska delen!

Efter en halvknackig inledning på säsongen började Truls få orienteringen att stämma med endast några veckor kvar till sin första SM start men åkte förargligt nog på en förkylning under just mästerskapsveckan vilket skulle komma att innebära att all träning uteblev och att Truls första pass på 5 dagar blev medeldistans skidO SM. Trots detta tillbakaslag kunde Truls triumfera och blev SOKs första svenska mästare 2017! På dagen åkte även Martin Hammarberg in ett silver i H21 och Gustav Fraenell  ett brons i H18 som följdes av ett stafett silver för Truls och Gustav.

Med 2 SM medaljer i fickan började nu Truls blicka mot kommande mästerskapshelg då sprint och långdistans SM skulle avgöras. Olyckligtvis blev vår mästare sjuk inför även dessa distanser men uppger att han ändå hade en förvånansvärt bra dag trots det! På denna dag åkte Truls in ytterligare en medalj, denna gång ett silver och var enligt sig själv endast en nybörjarmiss ifrån guldet. På långdistansen som gick dagen därpå upprepar Truls gårdagens resultat och skidar hem ännu ett silver!

Då Truls själv blickar tillbaka på sin säsong kan han konstatera att trots sjukdomar så kan han inte annat än att vara nöjd med sina resultat, han hade nått sina mål och mer därtill. Truls hoppas  nu på en ännu bättre säsong kommande vinter med fler träningstimmar och en chans att slå sig in i juniorlandslaget i skidO. Han ser även fram emot en förhoppningsvis sjukdomsfri sommar och framför allt stor-stafetterna 10-mila och Jukola.

Med de orden avslutar vi vår detta segment och Truls lämnar vintern bakom sig med 1 SM guld och 3 silver. Trots en otacksam och tuff säsong kan jag konstatera att Truls själv varit tuffare! En riktig Sundsvalls drake, för alla vet vi att det är i motvind drakar lyfter!