Swedish League i Stockholm

Spread the love

3-5 maj arrangerades klubbresa till Stockholm och avslutningen av Swedish League. Nedan berättar Alice Larsson om helgens strapatser. Foto: Kadri Kalvo

Efter en lugn skolvecka tog jag och hela klubben bussen till Stockholm och Swedish league. När vi äntligen kom till vårt efterlängtade matstopp på Gävle Bro (jag var väldigt hungrig) så sa de att man tydligen var tvungen att boka innan vilket var surt eftersom vi aldrig gjort de tidigare. Men de var bara att lyda, sätta sig i bussen och åka vidare. När alla var tillbaka i bussen så åkte vi vidare till Uppsala och Gränby där jag och mina vänner tog Max. Måltiden var väldigt smarrig och vi åkte vidare till camping. Stugorna var ovanligt fräscha för att vara på en camping. Men de var en nackdel som jag tror alla känner igen sig i som fick bo på loftet, vilket var snedtaket. Man låg princip i taket men de var i alla fall sköna sängar.

Nästa dag var de dags för tävling, medeldistans dagen till ära. Det var ett tufft lopp med avslut på asfalt (inte riktigt min favorit), men måste ändå säga att det gick väldigt bra. Vi gick och duschade i vanlig ordning, åt lunch och och gick iväg för att vänta på bussen. Precis innan Janne kom med bussen kom jag, Edvin och Emma på att vi glömt vårt överdrag på tävlingen så i sista minut sprang vi tillbaka för att hämta det. Extremt jobbigt, nästan jobbigare än loppet. Men vi tog oss hem till bussen och campingen.

Senare på kvällen efter att vi hade tagit den obligatoriska promenaden till ica för att köpa godis (alltså jag + 04-gänget) så gick vi såklart hem. Men när vi kom tillbaka till campingen så hörde vi ett ljud. BANK, BANK… ”Eh, de var säkert bara vinden” tänkte vi. Sen så hörde vi det igen. BANK, BANK, de kom från de offentliga toaletterna. Vi gick fram och ropade ” Hallå, är det någon här?”. Vi fick ett svar men ingen förstod. De var tydligen tyska. Vi kom fram till att hon var inlåst så vi sprang och hämtade de närmaste vuxna och tillslut var vi en hel flock som stod utanför toaletten. Vi kunde först inte hitta något sätt att få ut henne och man hörde på hennes tonfall att hon hade panik även fast vi inte förstod något. Det var någon som ringde ägaren på campingen och vi hittade även mannen till kvinnan (en vithårig kort liten karl) även han kunde bara tyska. När ägaren kom så ringde även hon ett till samtal till vaktmästaren och de var först då vi kom på att vi i SOK har en hel tysktalande familj, familjen Opel. Vi sprang och hämtade dem och genast blev allt lite enklare då de fanns någon som kunde översätta. Vaktmästaren tog även bestlutet att dom var tvungna att bryta upp dörren. När dörren var borta och kvinnan var ute var det ett väldigt kärt återseende mellan de tyska paret med många tack och alla kunde gå hem glada efter att gjort en god gärning.

Efter händelsen på kvällen så gick vi iväg till 05orna och spelade brännboll med dem ända tills det var dags för läggdags. Dagen därpå var det ytterligare en tävling. Jag startade sent vilket var tur eftersom att de var en extremt lång kö till bajamajorna så jag hann gå på toa innan jag start. Även idag var de ett tufft lopp med många bommar från min sida så inte riktigt min dag. I mål så köptes det istället ett antal kakor hehe… Men nu var de dags för ännu ett slut på en trevlig klubbresa med en fyra timmars bussresa med trötta barn, ungdomar och vuxna.