SOK på Rånässtafett

Spread the love
  • 10
    Shares
Ledarna visar dunjackamode

Det var kallt. Nå djävulskt. Men lik förbannat skulle vi ge oss ut i skogen utanför Rimbo, norra Uppland. Det var dags för Rånässtafetten. Vi hoppades att kartan skulle vara bättre än lördagens, som enligt rykten var en diffus ”80-talskarta”. Det fanns även stora förhoppningar på att den vegetariska menyn i markan skulle bestå av mer än bara en sketen ostmacka. Detta kan ha varit våra drömmars dag, för alla våra önskningar slog in! Och lägger man till spänningen som alltid finns i luften under en stafett, så var detta bäddat för en toppendag. 

H13-16 växling
HD12 växling
Edvin Lake till växling

Det var fler än vi som hade en bra dag i skogen och på arenan, kollar vi i resultatlistan hade SOK lag på topp tio-listan i D17, D35, HD12, H13-16 och D13-16. Vilken bredd! Ett extra stort hurra ger vi till Edvin Lake som var trea in på första sträckan i H13-16. För övrigt så skymtades Johan Nordin med en hamburgare i högsta hugg, det var tydligt att han var nöjd med fångsten. Efter en alltför lång skade-frånvaro är vi glada att se Johan på benen igen, även om den vegetariska kosten inte nått hans kök ännu.

D17 förbereder sig

Helgens bravader bådar gott inför det som komma skall, nämligen Tiomila i södern. Här är tre starka tips på hur man vidare kan förbereda sig inför detta livsavgörande event:

  • Lär dig alla nyanser av grönt på kartan. Visualisera de olika terrängtyperna framför dig. Sen glömmer du allt du lärt dig, för i Skåne verkar inte det gröna alltid vara grönt medan det vita ibland är grönt, fast det är vitt på kartan.
  • Ta fram en vällagrad tejprulle från garderoben. Stenigt, stenigt, stenigt är ledorden. Några stukade fötter har SOK inte tid med.
  • Ladda ner en bra ljudbok, Netflix-serie eller podcast inför bussresan. Sverige är avlångt och vi ska längst bort. Ett förslag är Hem Till Gården, alla 8444 avsnitt finns att streama på TV4 play.