Rogaining med hittaUt

Spread the love

Den här våren bjuder på tävlingar med en annan tvist än vad som vi brukar ha. Så, Tour de Medelpad blev struken i år och istället fick vi prova på en rogaining tävling. Här berättar tävlingsledaren Maria Jonsson hur det gick till.

I helgen styrde vi ihop en rogaining-tävling för seniorer, juniorer och äldre ungdomar i klubben. Vi passade på att använda alla Hitta-ut kontrollerna som finns på Norra berget, i Centrum och Södra Berget, det blev en hel del… Lagen fick fyra timmar på sig att ta så många kontroller som möjligt och man fick ha cykel till hjälp. En kontroll halvvägs upp i slalombacken var obligatorisk och det fanns givetvis fika som bästa Anna Nordin fixat.

Lagen fick ha två till fyra deltagare och det slutade med att ett lag hade fem deltagare, så hård var tävlingsledningen. 20 minuter fick lagen på sig att planera sin rutt och därefter for de iväg med en himla fart. Om de kom för sent till målet dras det av 20 poäng per minut som passerar. 

Tävlingsledningen åkte efter starten till slalombacken på Södra berget och började bära upp allt fika för berget. Tungt! När det väl var på plats bjöds det på vacker utsikt och provsmakning, kvalitetsprövning, av fikat. Efter ca 1,5 timme började de kvicka SOK-arna dyka upp vid fikakontrollen. Det var roligt att höra deras olika taktiker, vilka kontroller de tagit och vilka de skulle ta senare. Ett tråkigt besked vara att en tapper tävlande voltat med cykeln och brutit armen på väg ner från Norra. Krya på dig, vi tänker på dig! Som tur var så självaste klubbens ordförande och några fler i hejaklacken i närheten och kunde hjälpa till. Tack!

När alla varit vid fikakontrollen skyndade sig tävlingsledningen till målet vid SOK-stugan för att ta emot de trötta kämparna i mål. Några var i mål lite tidigare än andra, två lag kom i mål på 3 timmar och 59 minuter (mycket bra planerat!) och något lag fick tyvärr någon minuspoäng. Men vad gör väl några minus, det var ändå glada miner i mål och många som gillade att prova orientering i en annan tävlingsform. Bra kämpat alla!

Resultat hittar ni på SOKs hemsida.

Visst önskar man en repris nästa år?!

Fler bilder från tävlingsdagen: