Pod-tips för långpasset

Spread the love

De allra flesta långpass är för mig en njutning, en liten stund för mig själv då jag är ute i skogen och lyssnar på fåglarnas kvitter, vindens brusande i trädtopparna men framförallt tystnaden. Men så idylliskt vet vi ju alla att det inte är varje gång man tränar och ibland behövs det ett litet extra knep för att orka beta av de 20 kilometrarna planeringen förespråkar. Därför kommer här en lista på mina bästa podtips:

Brott och straff

  • Spår: Undersökande journalistik av toppklass. Varje säsong granskas ett svenskt brottsfall med kontroversiella domar. Bland annat friades den morddömde Kaj Linna baserat på bevis Spårgrävde fram.
  • Vad blir det för mord: Komikerna Johanna Wagrell och Elinor Svensson går igenom kända mordfall med en humoristisk approach, vilket enligt dem är enda sättet att hantera misären i världen.
  • My favourite murder: Den amerikanska föregångaren till Vad blir det för mord. Lika mörk och lika rolig som den svenska versionen.

Humor

  • Mammas Nya Kille: Norrländsk humor när den är som bäst. Gruppen Klungan och deras klassiska karaktärer genererar många skratt under regniga långpass.
  • My Dad Wrote a Porno: Pinsamt till 100%. Jamie Morton upptäckte för ett par år sedan att hans pappa skrivit en serie erotiska romaner som en reaktion på boken Fifty Shades of Grey. Resultatet var inte särdeles erotiskt, men desto roligare. I varje avsnitt läser upp han upp ett kapitel för sina kompisar som får agera recensenter. 
  • På Minuten: Klassiskt P1-program där kända komikerna får spontan-berätta historier på en minut utan att upprepa sig, tveka, fransa ut i kanten, lämna ämnet eller lokalen. Kaosartat och otroligt underhållande.

Spänning

  • P3 Historia: Informativt och intressant. Varje avsnitt fokuserar på en historisk person och dess betydelse. 
  • Serial: En spännande amerikansk podcast med olika teman varje säsong. Vi får bland annat följa en morddömd som hävdar att han är oskyldig och en soldat som hölls fången i Afghanistan. 

Med tanke på att denna sommaren verkar bli blötare och burrigare än förra årets hoppas jag att dessa tips ska vara användbara. Glad sommar från Info-kommittén!