Påskläger med höjdletarna

Spread the love

Av Anna Kårén

På långfredagen drog ett gäng höjdletare med ledare söderut mot Västerås för att träna och tävla. På väg till Västerås var det snö i luften och vi blev lite oroliga men det visade sig som tur var att det inte bli så mycket. Väl framme i Västerås väntade Tommy Fröjd i Västerås Oks klubbstuga med färdig lunch. Vi åt, inkvarterade oss och bytte om till första passet, vi körde en medeldistans bana, H16 banan från en tidigare tävling i typisk Västerås terräng. På kvällen blev vi inbjudna hem till Tommy som lagat god lax till oss.

 

Påskafton var riktigt kylig men soligt klart väder. Vi körde två pass, på förmiddagen en bana med långdistans karaktär på samma område som gårdagen och på eftermiddagen några slingor i ett närområde med mycket stigar, lite 25-manna likt. Efter avslutat träningspass hade vi turen att hitta fyllda påskägg i skogen. På kvällen åt vi middag i klubbstugan, slappade, analyserade träningspassen, spelade fotboll, läste eller gamade.

På söndag var det dags för tävling i Hallstahammar, där mötte vi även upp med gänget från Stigtomtakaveln. Tore vann H14, Oskar H16 K och Alice blev 2:a i D16. Väl tillbaka i klubbstugan efter upphängda kläder, mellanmål och Livelox analys drog gänget till Kokpunkten, ett äventyrsbad i Västerås. Kvällen avlutades med Tacos och glass.

På annandagen som var vår sista lägerdag åkte vi till Enens tävling i Enköping. Efter frukost, städning av stugan och packning av minibusssen kom vi i väg mot Enköping. I dag var det medeldistans, nya segrar för Tore och Oskar M även i dag. På väg mot Uppsala snöade det riktigt mycket men blev bättre när vi styrde riktning norröver. Tack alla för ett roligt påskläger!