En dag på Rikslägret

Spread the love

Av Ylva Sandström och Elsa Granholm

Foto: Kristina Nordlander, Erik Norin

 

Tisdag 26/6: Ylva steg upp 07:45, fast Elsa och de som hon delar rum med försov sig så det blev lite bråttom. Men alla hann till frukosten. Här i Idre så är det väldigt god frukost, det finns både gröt, äggröra, prinskorv, köttbullar, yoghurt och nybakat bröd mm. Efter det så bar det av till första träningspasset som bestod av teknikträning med fin terräng på öppen tallhed. Det var soligt och varmt men mycket mygg.

 

När vi kom tillbaka så åt vi Flygande Jacob och Ugns gratinerad Falukorv till lunch. Efter så vilade vi för att göra oss redo att springa lägermästerskapen som var en förlängd sprinttävling med skogskontakt i stugområdet i Idre. De flesta ungdomarna från alla klubbar var med. Många tyckte att det var svårt att läsa kartan då det var mycket detaljer, och höjdkurvorna och sträcken till kontrollera var samma färg. Terrängen var också tuff med mycket uppför och värmen gjorde det inte bättre. Men överlag var det roligt att tävla lite också under lägret.

Senare spelade alla vi i SOK och Härnösands OK minigolf och hade en liten tävling om vilket lag som hade minst slag på alla banor. Efter middagen så lyssnade vi på en föreläsning med Tove Alexandersson och förbundskaptenen Håkan Karlsson. Det var intressant när hon pratade om hur hon tränade när hon var ung och när hon berättade att man inte ska träna för mycket mängd när man är ung för att hindra skador och för att inte tappa intresset. Hon sa också att det var lättare för henne att få bättre kvalitet och fokus på passen när hon inte tränade hela tiden. Något annat som Tove var noga med var att inte träna när hon har ont någonstans och anpassa passen efter hur kroppen känns för att det inte ska bli värre och att låta det läka så fort som möjligt.

Efter föreläsningen så var vi med några från Kolmården, som vi lärde känna på förra Rikslägret. Man lär känna många nya när man bor på samma ställe i en hel vecka. Främst de som är i samma lag som en på äventyrsdagen. Efter det så var det kvällsfika med klubben. Och sedan gick vi tillbaka till våra stugor och skulle sova ca 22.

 

Något annat roligt som hände under Rikslägret var när det kom några Stockholmare och frågade om vi ville vara med på myrfotboll. Det blev sedan till ett lerkrig som många från hela Sverige var med på.